Engletrompet salg: Derfor sælger jeg ikke planter

I Danmark findes ingen professionelle forhandlere af engletrompet. Det er en svær plante at holde sygdomsfri og vi risikerer at få distribueret virkelig ærgerlige engletrompeter rundt i landet, ved at købe dem hos nogle der ser ud som om de ved hvad de laver. Jeg vil ikke risikere at sælge syge planter, og det kan være virkelig svært at se inden der er sket betydelig skade.

Jeg har tidligere forklaret hvorfor jeg generelt kun kan anbefale at man køber hos den professionelle avler der har skabt en hybrid, i artiklen: Køb brugmansia engletrompeter – Læs dette før du køber!

Advarsel om engletrompet salg

Noget af det værste en engletrompet kan blive udsat for er stængelbrand. Det er en uhelbredelig svampesygdom som spreder sig meget – også til andre planter en brugmansia. Der er desværre udbrud af stængelbrand hos en forhandler som ser professionel ud i Danmark. Flere købere har henvendt sig til mig igennem længere tid og det har ikke stoppet salget fra denne onlinebutik.

Jeg har også fået henvendelser fra folk, der tror de har en hybrid med et navn, men det viser sig at den slet ikke er en professionelt fremavlet, og ser helt anderledes ud end lovet. Jeg har også et set eksempel på en navngiven plante – med et navn der ikke eksisterer. Det er simpelthen under al kritik det der foregår, og jeg kan kun på det kraftigste tage afstand fra at man udgiver sig som professionel avler med så lav moral.

Køb eller byt hellere engletrompeter privat

Når man køber privat eller bytter sig frem, så ved man at man tager en risiko. Det er ikke samme garanti som hos en professionel forhandler, og man kan derfor bedre være på vagt.

Hvis du gerne vil bytte dig frem, så kom med i gruppen Brugmansia – Engletrompet. Danmarks i mange år eneste gruppe om engletrompet på Facebook, ind til nogle fik smag for at tjene penge og oprettede deres egne grupper.

Scroll to Top