Engletrompet

Dette indlæg er fra 2014 og min daværende blog

Jeg har efterhånden et større udvalg af engletrompeter, eller Brugmansia som deres latinske navn er. Navnet er ikke Datura eller Trompetblomst, hvilket mange tager fejl af. Datura er en frøplante/sommerblomst, som skal sås på ny hvert år. Brugmansia formeres nemmest ved stiklinger, som meget villigt sætter rod. Den kan også frøformeres, men det er da nærmest en lykkepose, fordi hvert frø er en unik genetisk kodet skabning. At spire frøene kan være en vanskelig opgave. Se gerne filerne i Facebookgruppen Brugmansia Engletrompet   Her er den lyserøde Brugmansia umiddelbart efter vækstperioden første år.

Engletrompet Brugmansia “træ”
Lyserød

Bladene er stadig meget store og nummer to Y kun netop opstået, så den første blomst kunne komme frem. Planten er ca. 6 måneder gammel og 170cm høj.

Blomsten set tæt på

Den lyserøde engletrompet har en særlig blomstringsperiode, hvor blomsten først ser ud til at blive gul, efter udspring er den hvid og et halvt døgns tid efter bliver den så lyserød, nærmest hen ad laksefarvet.   Engletrompeter findes jo i mange farver og der findes sorter som har dobbelte, eller tredelte blomster, nogle er ligefrem flerfarvede. En lille sjov ting er, at de enkelte gule har takkede blade. Eftersigende skulle en enkelt sort være selvbestøvende, men jeg har nu en hvid “no-name” med store blomster, som har givet frø.  

Scroll to Top